Фермерски пазар “Римска стена”

Неотдавна към нас се обърна група архитекти с идея и надежда да им помогнем в трансформирането на едно чаровно и с възможности, но позапуснато място – столичния пазар “Римска стена”. Към желанието им се присъединиха от Пазари “Изток”, Столична община и район “Лозенец”, и всички те изразиха готовност да окажат всякаква подкрепа – ако ние приемем да бъдем двигателите и осъществителите. Работим заедно по този проект и с Гери Кабаиванова – редактор на сайта Органично.

Цялостната концепция е с времето това място да се превърне изцяло в пространство за БЕО (био/еко/органик) култура и бизнес, във всичките им форми и проявления. Вероятно някои от вас знаят, че в Пловдив от месеци успешно функционира свободен пазар на производителите – отново в съботния ден, и стопанисван от хора от тамошния кооп.

Засега идеята е пазарът да се случва всяка събота от 11 до 15 ч, в помещение точно до парчето “Римска стена”, около което е оформено малко площадче. Поканихме нашите производители, и някои от тях ще се включат още тази събота, а други изявиха принципно желание за участие в идните седмици. Надяваме се това да се превърне в новата градска легенда или атракция :)

В резюме:

  • Начало: 21 септември, съботастарт на Фермерски пазар “Римска стена”
  • Къде: кв. Лозенец, пазар Римска стена, до площадчето във вътрешността
  • Кога: всяка събота от 11:00 до 15:00 ч.
  • Организатори: Сдружение “Устойчиво общество”, Хранкооп София и Екологично сдружение “За Земята”
  • Партньори: Столична община, “Пазари Изток” ЕАД, Сдружение Трансформатори и Група Град

Заповядайте, ще се радваме да се видим (и) там!

Posted in Събития

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>